HRENDEIT

 

Održan 2. upravljački sastanak 10 partnera projekta „S.LI.DES“


  11.12.2019, 13:54h

 

U Zagrebu 5. i 6.prosinca 2019. je održan 2. upravljački sastanak 10 partnera na projektu S.LI.DES (Smart strategies for sustainable tourism in lively cultural destinations) iz programa Interreg V-A Italija-Hrvatska CBC 2014.-2020. na kojemu su sudjelovali predstavnici Turističke zajednice grada Šibenika, Ivan Elez (voditelj komunikacija) i Tatijana Jurić (voditelj financija).

Na sastanku se raspravljalo o strateškim planovima vezanim za pilot-akcije svakog partnera pojedinačno, a poseban fokus se stavio na razvoj višedimenzionalnog Destination Datahub-a, modela za proučavanje mobilnosti u destinaciji.

Predstavnici Turističke zajednice Šibenik su definirali detalje vezane za postavljanje kamera (brojača osoba/posjetitelja) na tri frekventne lokacije u staroj gradskoj jezgri sa profesorom Bolonjskog sveučilišta, g. Armandom Bazzani, a sve u cilju praćenja ulaska jednodnevnih posjetitelja u destinaciju za potrebe korištenja podataka u budućem donošenju odluka i strateškom planiranju.

U drugom dijelu sastanka, svaki od partnera je predstavio plan za mapiranje lokalnih obrtnika, zanatskih aktivnosti specifičnih za određenu destinaciju, te predstavnike CCI (Kulturna i kreativna industrija).

Sljedeći, 3. upravljački sastanak partnera će biti održan u Ferrari (Italija), 14. i 15. svibnja 2020.godine.

Projekt S.LI.DES možete pratiti na:

Facebook - https://www.facebook.com/ProgettoSlides/

Službena web stranica projekta - https://bit.ly/36muVNA


3600 Panorame

 

Otvorite 360 pregled

Šibenik audio guide

 

Aplikacija audio vodiča Turističke zajednice grada Šibenika za audio vođenje posjetitelja znamenitim lokacijama grada Šibenika.


Sadržaj vodiča dostupan je na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Facebook