Svečanom ceremonijom uz svjetlosni spektakl otvorena revitalizirana tvrđava Barone

Sinoć je nakon 370 godina što su je hrabri Šibenčani podigli u samo dva mjeseca da bi zaštitili svoje postojanje, Tvrđava Barone svečano otvorila svoja vrata! Gastro-kulturni centar i visoka tehnologija kao sastavni sadržaji novouređene tvrđave bili su misao vodilja za svečano otvorenje održano u 18 sati. Uzvanici na tvrđavi, ali i građani iz svih dijelova grada uživali u svjetlosnoj igri laserskih zraka koje su simbolično povezale sve četiri šibenske tvrđave, dok su ih kroz svečano otvorenje vodili likovi iz dokumentarnog filma snimljenog u sklopu projekta obnove tvrđave Barone, mladi Frane Divnić (Ivan Ožegović,mladi zagrebački akademski glumac) u tradicionalnom izdanju i barun Degenfeld (Šime Bubica, mladi šibenski akademski glumac) u još neviđenom izdanju u Šibeniku- u obliku holograma! Svečanoj atmosferi doprinio je i zagrebački ansambl Acoustic Project sastavljenog od akademskih glazbenika mahom članova Zagrebačke filharmonije, a za nezaboravni okus i miris svečanog otvorenja bio je zadužen jedan od najistaknutijih hrvatskih chefova, Zdravko Tomšić, inače i konzultant u kreiranju eno-gastro ponude na tvrđavi Barone. Prateći koncept samog gastro-kulturnog centra kao platforme za prezentaciju lokalnih obrtnika, malih i srednjih poduzetnika, na svečanom otvorenju bili su servirani isključivo zalogaji i čašice lokalnog porijekla.

http://www.sibenik.hr/vijesti/svecanom-ceremonijom-uz-svjetlosni-spektakl-otvorena-revitalizirana-tvrdava-barone

Grad Šibenik treću godinu zaredom domaćin Supertoon festivala

Organizatori 5. međunarodnog festivala animacije Supertoon Slave Lukarov i Petar Trebotić tegradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, održali su danas konferenciju za novinare povodom potpisivanja Pisma suradnje između Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Supertoona. Osim što je predstavljena vizija ovogodišnjeg festivala koji se već 3. godinu zaredom održava u Šibeniku, službeno je raspisan međunarodni natječaj za natjecateljske kategorije.

„Supertoon nije samo festival animacije, već je postao festival promotor grada Šibenika. Još prije tri godine rekli smo kako će ovo biti jedan od festivala s kojima će se Šibenik identificirati i po kojem će biti prepoznatljiv – u tome smo uspjeli. Supertoon ima našu punu podršku, kako do sada tako i ubuduće", poručio je gradonačelnik Željko Burić.

http://www.sibenik.hr/najave/grad-sibenik-trecu-godinu-zaredom-domacin-supertoon-festivala

Fitness na plaži Banj

Za ukupno deset fitness sprava šibenska gradska uprava izdvojila je iz proračuna 85 tisuća kuna i zajedno s košarkaškim i odbojkaškim igralištem činit će sportsku i rekreacijsku cjelinu.

http://www.sibenik.in/sibenik/foto-sibencane-privukle-nove-sprave-na-banju/18306.html

Nagrada “Prizma 2013. Za novi kvalitet u turizmu” Solaris Beach Resortu

Solaris Beach Resort dobitnik je nagrade "Prizma 2013. Za novi kvalitet u turizmu", koja je dodijeljena u sklopu 46. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu 04.listopada 2013. godine.

Solaris Beach Resort bogatiji je za još jedno turističko priznanje kvalitete i neprestanog razvoja, ovog puta "Za novi kvalitet u turizmu" koje je dodijelila "Turistička prizma", specijalizirana marketinška i konzalting kompanija iz Novog Sada. U izbor je uključeno šest zemalja iz regije: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, BiH te Makedonija. O najboljima je odlučio te nagrade dodijelio žiri turističkih novinara iz istoimenih regija, s bogatim dugogodišnjim iskustvom u turizmu.

http://www.sibenik.hr/vijesti/-nagrada-prizma-2013.-za-novi-kvalitet-u-turizmu-solaris-beach-resortu

Ministarstvo turizma odobrilo potpore za raspršeni hotel i tvrđavu sv. Ivana

Ministarstvo turizma odobrilo je potporu za dva šibenska projekta u Programu poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam" u 2013. Riječ je o projektu raspršenog hotela, kojem je, posredstvom prijave Turističke zajednice Grada Šibenika, dodijeljeno 208 000,00 kuna, te inovativnom sadržaju tvrđave sv. Ivana, za koji je Gradu Šibeniku odobreno 250 000,00 kuna.

http://www.sibenik.hr/vijesti/ministarstvo-turizma-odobrilo-potpore-za-rasprseni-hotel-i-tvrdavu-sv.-ivana

Osnovana udruga i izabrani predstavnici "Raspršenog hotela Šibenik"

Udruga privatnih iznajmljivača u staroj gradskoj jezgri „Raspršeni hotel Šibenik" održala je danas u Gradskoj vijećnici grada Šibenika osnivačku Skupštinu na kojoj su izabrani predsjednica Tina Vickov, vlasnica agencije za turizam i marketing „Manifesta" i poduzetnik i privatni iznajmljivač Anton Dobra kao potpredsjednik Udruge.

http://www.sibenik.hr/vijesti/osnovana-udruga-i-izabrani-predstavnici-rasprsenog-hotela-sibenik

Plaža Banj dobila Plavu zastavu

Gradska plaža Banj dobila je još jedno vrijedno priznanje, Plavu zastavu koju dodjeljuje Udruga Lijepa naša. Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja,čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije.
http://www.banj.hr/index.php?tip=clanak&id=26

Na novom portalu spot.sibenik.hr besplatno oglašavajte svoje objekte i događaje

Novi informacijski portal Šibenik SPOT službeno je aktiviran na današnjoj prezentaciji u Gradskoj vijećnici. Informatička tvrtka IT Lab,u suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika, osmislila je i izradila informacijski portal na kojem poduzetnici i obrtnici na interaktivnoj karti grada mogu besplatno dodavati podatke o svojim objektima i događajima koje priređuju.

http://www.sibenik.hr/vijesti/na-novom-portalu-spot.sibenik.hr-besplatno-oglasavajte-svoje-objekte-i-dogadaje

7., 8. i 9. kolovoza rezervirajte za novi Terraneo

Rezervirajte svoj godišnji odmor od 7. do 9. kolovoza jer će se upravo tada održati treće izdanje glazbenog festivala Terraneo u Šibeniku, objavili su danas organizatori.
http://www.sibenik.hr/kultura-i-sport/7.-8.-i-9.-kolovoza-rezervirajte-za-novi-terraneo

Hrvatsko more drugo je u Europi po kvaliteti mora

Hrvatsko more drugo je u Europi po kvaliteti mora, odmah iza ciparskog, prema rezultatima izvješća Europske komisije i Europske agencije za okoliš o čistoći i kvaliteti europskih voda. Naše more, potvrdilo je ovo nedavno provedeno istraživanje, zadovoljava 97,8 posto najstrožih kriterija za ispitivanje kakvoće, pri čemu je više od 90 posto hrvatskih plaža ocijenjeno izvrsno kvalitetnima. Tako se Hrvatska, tradicionalno poznata po čistome moru te očuvanim i uređenim plažama, među kojima je njih više od stotinu označeno Plavom zastavom, i prema evidenciji Europske agencije za okoliš, službeno svrstala u sam svjetski vrh prema kvaliteti mora. Nakon Hrvatske, prema ovom istraživanju, treća po kvaliteti mora u Europi je Slovenija, a slijede ju Malta i Grčka, dok su mora mediteranskih turističkih velesila, Španjolske i Italije zadovoljila tek 84, odnosno 83 posto kriterija kvalitete, a valja napomenuti i da je francusko more zadovoljilo svega 65,1 posto kriterija. Europska agencija za okoliš i ovakvo istraživanje kvalitete mora provodi od 1990. godine i odnosi se na zemlje članice Europske unije, a hrvatsko se more ocjenjuje od 2009. godine.

Pored istraživanja Europske agencije za okoliš, zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji Hrvatske turističke zajednice s ADAC-om, najvećim njemačkim i drugim po veličini svjetskim automobilističkim klubom, poruke o kvaliteti hrvatskog mora već odavno su dio promidžbe hrvatskog turizma u svijetu. Naime, HTZ je još 2001. godine u okviru projekta ADAC-Sommerservice potpisala Ugovor o mjerenju čistoće mora, a odlični rezultati čistoće hrvatskog Jadrana objavljivani su u ADAC-ovim tiskovnim i elektronskim publikacijama.

Vrijedi spomenuti i da se u Republici Hrvatskoj od 1989. provodi sustavno ispitivanje kakvoće mora na području sedam priobalnih županija, a ove je godine izvještaj po prvi puta upotpunjen i podacima o kakvoći kopnenih voda za kupanje.