HRENDEIT

 

Regius Festival


Regius je dvodnevni ljetni glazbeni festival pokrenut 2011. godine. Na njemu su do sada nastupili neki od najpoznatijih izvođača iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

 

Saznajte više:   www.regius-festival.com

Regius je dvodnevni ljetni glazbeni festival pokrenut 2011. godine. Na njemu su do sada nastupili neki od najpoznatijih izvođača iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Regius je dvodnevni ljetni glazbeni festival koji se osmu godinu za redom organizira u Šibeniku na gradskoj plaži Banj. Udruga P.A.R.K. pokrenula je ovaj festival 2011. godine s jasnim ciljevima: obogaćivanje glazbene ponude u gradu Šibeniku dovodjenjem najkvalitetnijih izvodjača alternativne scene s područja cijele regije, ukazivanje na negativne strane nacionalizma u društvu te poboljšanje dobrosusjedskih odnosa medju mladima, produljenje turističke sezone i privlačenje posjetitelja u Šibenik.

Udruga P.A.R.K. je u sklopu dosadašnjih izdanja Regius festivala organizirala različite edukativne radionice, sportska natjecanja, ekološke akcije te kampove druženja za mlade kroz koje je iznimno uspješno promicala kulturu tolerancije i nenasilja. Za potrebe organizacije festivala veliki broj mladih uključeni su kao volonteri čime je potaknuta svijest o važnosti volontiranja u civilnom društvu. Na pozornici Regiusa do sada su nastupali izvodjači iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, a neka od najzvučnijih imena su: S.A.R.S. , Dječaci, Let 3, Brkovi, Jinx, Rambo Amadeus, Edo Maajka, Repetitor, Letu Štuke, Elemental, Disciplina Kičme, TBF, Artan Lili, Kojoti, Songkillersi, Pipsi i mnogi drugi. Uz renomirane regionalne glazbene izvodjače u programu Regius festivala uvijek se nadju i perspektivni mladi bendovi ili demo izvodjači kojima se na taj način pruži prilika da nastupaju uz bok svojim idolima. U proteklih sedam godina festival Regius je posjetilo preko 12 000 ljudi iz cijele Hrvatske i okolice.




  Adresa: Prilaz tvornici 41, 22000 Šibenik

  E-mail: regius.fest@gmail.com

  Web: www.regius-festival.com


Dječji vodič

 

Upoznajte se sa sadržajem Dječjeg vodiča i istražujte zajedno s djecom njegove zanimljivosti.


Više na www.djecjivodic.org

NEXTBIKE

 

Nextbike sustav javnih bicikala prvi je i najveći ovakav sustav u regiji. Registriraj se u bilo kojem gradu u Hrvatskoj i koristi nextbike bicikle u više od 250 gradova u svijetu!

Saznajte više na: www.nextbike.hr/hr/sibenik/

Šibenik audio guide

 

Aplikacija audio vodiča Turističke zajednice grada Šibenika za audio vođenje posjetitelja znamenitim lokacijama grada Šibenika.


Sadržaj vodiča dostupan je na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.