HRENDEIT

 

Pidoča i Debit se vole

Taste Like Dalmatia Šibenik


  05.06.2021, 19:00h - 05.06.2021, 22:00h
  Šibenska riva
 
  Turistička zajednica Šibensko-kninske Županije

Taste Like Dalmatia Šibenik

Sigurno ste na području oko šibenskog mosta primjetili uzgajališta školjki – dagnji ili kako u Šibeniku kažu pidoča.

Zbog utjecaja Krke i fitoplanktona kojima se pidoča hrani, ovdje posebno brzo raste i bogata je mesom. Iako bi pidoča uginula u slatkoj vodi i zapravo je morska školjka, hrana koju joj nosi rijeka koja prolazi kroz krški, vapnenački kraj značajno utječe na njen rast i kvalitetu.

U proljeće , kada zatopli počinje bujanje mesa u ljušturi pidoče i ona postaje sve punija i ukusnija. Otprilike u isto vrijeme mladi debit puni se u boce i spreman kreće prema tržištu.

Upravo na vašem stolu oni se susreću i nastaje ljubav između pune, mlade pidoče i svježeg, lepršavog debita – kušajte i uvjerite se da su stvarno idealan par.

U subotu, 5.6.2021. u večernjim na Šibenskoj rivi kuhati će se, peći i jesti: pidoče na buzaru, na latu, na salatu ili dimljene, pohane i u rižotu. Uz svako jelo preporučiti će vam i debit koji tom jelu najbolje pristaje.

Taste Like Dalmatia Šibenik čeka da ga upoznate i zaljubite se u njega.


3600 Panorame

 

Otvorite 360 pregled

NEXTBIKE

 

Nextbike sustav javnih bicikala prvi je i najveći ovakav sustav u regiji. Registriraj se u bilo kojem gradu u Hrvatskoj i koristi nextbike bicikle u više od 250 gradova u svijetu!

Saznajte više na: www.nextbike.hr/hr/sibenik/

Visit Šibenik
Mobilna aplikacija

 

Visit Sibenik je mobilna aplikacija kojom lako pronalazite trenutno dostupan privatni smještaj u Šibeniku i okolici. Aplikacija obuhvaća mjesta: Šibenik, Danilo, Donje Polje, Dubrava, Jadrija, Jadrtovac, Lozovac, Raslina, Zablaće, Zaton, Žaborić kao i neke otoke šibenskog arhipelaga ...

Saznajte više na:  play.google.com