HRENDEIT

 

U sklopu projekta Tourism4all u Šibeniku borave projektni partneri iz Italije i susjednih županija


  10.11.2021, 08:16h

 

U sklopu projekta Tourism4all, Turistička zajednica grada Šibenika ugostila je projektne partnere tijekom dvodnevnog studijskog posjeta. Talijanski partneri iz regije Molise, regije Puglia i organizacije Delta2000 te predstavnici RERA Splitsko-dalmatinske, učilišta Aspira Split, grada Zadra i LAG-a Brač posljednja dva dana imali su prilike upoznati Šibenik i njegovu okolicu.

- Kroz prvi dan posjetili smo Interpretacijski centar Civitas Sacra i Muzej grada Šibenika gdje su naši gosti uz stručno vodstvo mogli saznati najvažnije podatke o katedrali sv. Jakova, našoj UNESCO ljepotici, kao i bogatoj povijesti grada i okolice.  Nakon ručka, u pratnji vodiča iz Udruge vodiča Mihovil Šibenik, napravili su kratku turu uz Priču iz šibenske kužine i degustaciju YUM pastry shop slastica – kažu iz TZ grada Šibenika.

Drugi dan studijskog posjeta gosti su ispred gradske uprave imali priliku vidjeti skulpturu Šibenik stina, autora Zvonimira Vile, gdje ih je dočekao i pozdravio Paško Rakić. Nakon toga brodom su se zaputili na još jednu UNESCO ljepoticu - tvrđavu sv. Nikole s vodičima iz Javne ustanove Priroda. Tijekom popodneva slijedi posjet Nacionalnom parku Krka, a sve će biti zaokruženo zajedničkom večerom.  

- Zadovoljni smo ovim studijskim posjetom, a jedan dio partnera iz Šibenika nastavlja prema Buju gdje se od srijede održava sličan posjet. Projekt Tourism4all privodimo kraju i uskoro ćemo vam donijeti pregled svih rezultata i korisnih učinaka koji je on imao na naš grad i lokalnu zajednicu – poručuju iz TZ grada Šibenika.

Projekt Tourism4all dio je Interreg Italija-Hrvatska programa prekogranične suradnje CBC 2014-2020, financiranog od strane europskog fonda za regionalni razvoj.


Facebook

 

Visit Šibenik
Mobilna aplikacija

 

Visit Sibenik je mobilna aplikacija kojom lako pronalazite trenutno dostupan privatni smještaj u Šibeniku i okolici. Aplikacija obuhvaća mjesta: Šibenik, Danilo, Donje Polje, Dubrava, Jadrija, Jadrtovac, Lozovac, Raslina, Zablaće, Zaton, Žaborić kao i neke otoke šibenskog arhipelaga ...

Saznajte više na:  play.google.com

 

NEXTBIKE

 

Nextbike sustav javnih bicikala prvi je i najveći ovakav sustav u regiji. Registriraj se u bilo kojem gradu u Hrvatskoj i koristi nextbike bicikle u više od 250 gradova u svijetu!

Saznajte više na: www.nextbike.hr/hr/sibenik/