HRENDEIT

 

TEDI SPALATO OTVARA 3. ŠIBENIK SPRING FESTIVAL


  18.05.2023, 09:21h

 

S nestrpljenjem Šibenčani, ali i mnogi gosti, očekuju proljetnu adventuru, kako su još prije tri godine prozvali ŠIBENIK SPRING FESTIVAL by Staropramen, urbani festival za sve generacije, za mlade, ali i za one koji se tako osjećaju.

Ove godine u novom ruhu, ŠIBENIK SPRING by Staropramen otvara svoja vrata 23. svibnja i traje do subote 27. svibnja. U najljepšem šibenskom parku, Perivoju Roberta Visianija, svoj vrhunski street food svim posjetiteljima ponudit će sedam ugostitelja: Festina Lente, ŠUŠI, Visiani, b 059, Špajza, Pomalo i BIT burger.

Na otvaranju festivala, uz podršku D resorta iz Šibenika, nastupit će ovogodišnji dobitnik Porina za najbolji album zabavne glazbe, omiljeni Tedi Spalato, a svakodnevno za dobru atmosferu brinut će se mnogobrojni popularni DJ-i poput Matthew Bee-a, Bakule, Bake, Paleolitika uz poznatog šibenskog saksofonistu Chuck Borrisa koji će i zatvoriti festival u subotu 27. svibnja.

Na festivalu posjetitelji će moći uživati u brojnim vrhunskim specijalitetima prilagođenim street foodu pa će tako u kućici Festina Lente guštati u autorskom Spring burgeru, njihovom dobro poznatom Rvatskom burgeru, Sweet chilli burgeru ili kokošjem sendviču. Kućica ŠUŠI i ove godine ponudit će nam gyoze od patke i katsua, spring role s kozicama te panirane kozice u sweet chilli umaku, a bistro&Bar Pomalo iz Žaborića savršene crne takose s tuna tartarom i sabljarkom, carpaccio od hobotnice te ražnjiće od liganja. U kućici novootvorenog restorana Visiani posjetitelji će moći probati razne verzije mesnih i vegetarijanskih ragua u savršenim sendvičima, u Špajzi Tomislava Biluša uz koktele Manda Linu, Šibenku curu i Šinjorinu, nudit će se i ganache od pačjih jetara, savur od plave ribe, ali i slavni vitello tonnato. Svi posjetitelji moći će uživati i u kućici Bit burgera i njegovim popularnim burgerima Bitburgeru, Classic cheese burgeru, Bacon burgeru ili Chrispy piletini uz pomfrit, batat ili specijalni domaći krumpir te naravno, šećeru na kraju – u kućici b 059 gosti će moći guštati u čak 5 vrsta brioche peciva s homemade sladoledima, a mnogi će po prvi put moći probati sladoled od meda i lavande, sladoled od maslinovog ulja s Kornata te sladoled s okusom gin tonika. 

ŠIBENIK SPRING by Staropramen i ove godine u suradnji s gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika te tradicionalnim prijateljima festivala Staropramenom, Hendricksom, Jamnicom, Mlinarom i Kotanyijem obećava super atmosferu uz sjajnu glazbu, druženje i đir po parku, uz omiljena ića i pića, a jedino što svi priželjkujemo je toplo i lijepo vrijeme kako bi konačno mogli izaći iz kuća i zabaviti se u dobrom društvu uz smjeh, pjesmu i veselje.   


Nextbike

 

Nextbike fährt mit dem Fahrrad in die Nächste Woche. Register for free and pay for the Nextbike-Bike with 250 Points!

Learn more at:  www.nextbike.hr/hr/sibenik/

Visit Šibenik
Mobile App

 

Visit Sibenik is an application that offers two services; Šibenik Travel segment - a list of available private accommodation, and the "Discover Šibenik" guide to Šibenik, which is based on all the attractions, cultural-historical, natural, all the specifics that make Šibenik special and service information necessary for a quality stay.

Find out more:  play.google.com

Šibenik Audio Guide

 

The audio guide application of the Tourist Board of the City of Šibenik for audio guidance of the visitors to famous locations of the City of Šibenik.


. The guide contents are available in the Croatian, English, German and Italian language.