HRENDEIT

 

TEDI SPALATO OTVARA 3. ŠIBENIK SPRING FESTIVAL


  18.05.2023, 09:21h

 

S nestrpljenjem Šibenčani, ali i mnogi gosti, očekuju proljetnu adventuru, kako su još prije tri godine prozvali ŠIBENIK SPRING FESTIVAL by Staropramen, urbani festival za sve generacije, za mlade, ali i za one koji se tako osjećaju.

Ove godine u novom ruhu, ŠIBENIK SPRING by Staropramen otvara svoja vrata 23. svibnja i traje do subote 27. svibnja. U najljepšem šibenskom parku, Perivoju Roberta Visianija, svoj vrhunski street food svim posjetiteljima ponudit će sedam ugostitelja: Festina Lente, ŠUŠI, Visiani, b 059, Špajza, Pomalo i BIT burger.

Na otvaranju festivala, uz podršku D resorta iz Šibenika, nastupit će ovogodišnji dobitnik Porina za najbolji album zabavne glazbe, omiljeni Tedi Spalato, a svakodnevno za dobru atmosferu brinut će se mnogobrojni popularni DJ-i poput Matthew Bee-a, Bakule, Bake, Paleolitika uz poznatog šibenskog saksofonistu Chuck Borrisa koji će i zatvoriti festival u subotu 27. svibnja.

Na festivalu posjetitelji će moći uživati u brojnim vrhunskim specijalitetima prilagođenim street foodu pa će tako u kućici Festina Lente guštati u autorskom Spring burgeru, njihovom dobro poznatom Rvatskom burgeru, Sweet chilli burgeru ili kokošjem sendviču. Kućica ŠUŠI i ove godine ponudit će nam gyoze od patke i katsua, spring role s kozicama te panirane kozice u sweet chilli umaku, a bistro&Bar Pomalo iz Žaborića savršene crne takose s tuna tartarom i sabljarkom, carpaccio od hobotnice te ražnjiće od liganja. U kućici novootvorenog restorana Visiani posjetitelji će moći probati razne verzije mesnih i vegetarijanskih ragua u savršenim sendvičima, u Špajzi Tomislava Biluša uz koktele Manda Linu, Šibenku curu i Šinjorinu, nudit će se i ganache od pačjih jetara, savur od plave ribe, ali i slavni vitello tonnato. Svi posjetitelji moći će uživati i u kućici Bit burgera i njegovim popularnim burgerima Bitburgeru, Classic cheese burgeru, Bacon burgeru ili Chrispy piletini uz pomfrit, batat ili specijalni domaći krumpir te naravno, šećeru na kraju – u kućici b 059 gosti će moći guštati u čak 5 vrsta brioche peciva s homemade sladoledima, a mnogi će po prvi put moći probati sladoled od meda i lavande, sladoled od maslinovog ulja s Kornata te sladoled s okusom gin tonika. 

ŠIBENIK SPRING by Staropramen i ove godine u suradnji s gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika te tradicionalnim prijateljima festivala Staropramenom, Hendricksom, Jamnicom, Mlinarom i Kotanyijem obećava super atmosferu uz sjajnu glazbu, druženje i đir po parku, uz omiljena ića i pića, a jedino što svi priželjkujemo je toplo i lijepo vrijeme kako bi konačno mogli izaći iz kuća i zabaviti se u dobrom društvu uz smjeh, pjesmu i veselje.   


Dječji vodič

 

Upoznajte se sa sadržajem Dječjeg vodiča i istražujte zajedno s djecom njegove zanimljivosti.


Više na www.djecjivodic.org

3600 Panorame

 

Otvorite 360 pregled