HRENDEIT

 

Šibenik postaje dio projekta integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji – IQM Destination Šibenik


  16.02.2022, 14:30h

 

Kvaliteta turističke ponude postaje ključan čimbenik odabira destinacije, a gosti sve više traže visoku razinu kvalitete cjelokupne destinacije, svih dionika i atrakcija. Upravo radi podizanja ljestvice kvalitete  destinacije, Turistička zajednica grada Šibenika započinje s projektom IQM Destination.

IQM Destination (eng. integrated quality management) jedinstven je projekt upravljanja kvalitetom destinacija autorica Đurđice Šimičić i Anamarije Cicarelli koji je unaprijedio djelovanje turističkog sektora u Hrvatskoj kroz niz edukacija turističkih djelatnika, mjerenja kvalitete, postavljanja standarada usluge i ponude te osnaživanja brenda destinacija.

„Jedan od naših glavnih ciljeva je odgovorni, održivi i kvalitetni turizam kojim se promiču temeljne vrijednosti Šibenika kao destinacije. Da bi to postigli uveliko će nam pomoći suradnja sa, na tom području etabliranom tvrtkom Feel IQM s kojom započinjemo ovaj projekt integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji sa stvaranjem standarda kvalitete i sinergijskog povezivanja svih bitnih dionika u našoj turističkoj ponudi“ – izjavio je Dino Karađole, direktor ureda TZ grada Šibenika.

Aktivnosti koje tim projekta IQM Destination donosi u Šibenik kreirane su s ciljem gospodarskog jačanja cijele zajednice, osnaživanja suradnje, sinergije u destinaciji i poticanja izvrsnosti. Neke od tih aktivnosti su prezentacija projekta stanovnicima, javni poziv za uključenje u projekt IQM Destination Šibenik, mjerenje početnog stanja kvalitete u destinaciji, mjerenje indikatora destinacijskih standarda prema smjernicama Svjetske turističke organizacije (UNWTO) te mjerenje zadovoljstva stanovnika turizmom u  destinaciji. Nakon tih početnih analiza slijedi definiranje standarda IQM Destination Šibenik, provođenje audita i individualnih savjetovanja, edukacije o implementaciji IQM Destination standarada, konzultacije, te godišnje mjerenje učinkovitosti.

Potencijalni partneri u provođenju projekta IQM Destination  Turističkoj zajednici Grada Šibenika koja je nositelj projekta, su javne gradske institucije,  privatni i javni sektor - hotelijeri, kampovi, privatni smještaj, atrakcije, ugostiteljski objekti, lokalni proizvođači, turističke agencije, suvenirnice i drugi.

TZ grada Šibenika će uskoro objaviti Javni poziv svim zainteresiranim subjektima koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turističke ponude, da se prijave na sudjelovanje u projektu.

 

Implementacijom ovog projekta stavlja se naglasak na inovaciji, kreativnosti i povezanosti koja veže privatno i javno partnerstvo u destinaciji i okruženju, sa svim partnerima koji utječu na kvalitetu u turizmu. Koncept IQM Destination projekta prilagođen je potrebama gosta, ali i stanovnika, trendovima u turizmu, te odgovornom i održivom upravljanju destinacijom.

Koncept IQM Destination u listopadu 2020. godine prihvaćen je kao jedan od najboljih primjera u praksi od UNWTO-a, Svjetske turističke organizacije, čime je tvrtka Feel IQM primljena kao pridruženi član UNWTO. Projekt IQM Destination dobio je pismo potpore Hrvatske turističke zajednica, preporuku Ministarstva turizma i sporta, te preporuke destinacija u kojima se provodi.


Dječji vodič

 

Upoznajte se sa sadržajem Dječjeg vodiča i istražujte zajedno s djecom njegove zanimljivosti.


Više na www.djecjivodic.org

Visit Šibenik
Mobilna aplikacija

 

Visit Sibenik je mobilna aplikacija kojom lako pronalazite trenutno dostupan privatni smještaj u Šibeniku i okolici. Aplikacija obuhvaća mjesta: Šibenik, Danilo, Donje Polje, Dubrava, Jadrija, Jadrtovac, Lozovac, Raslina, Zablaće, Zaton, Žaborić kao i neke otoke šibenskog arhipelaga ...

Saznajte više na:  play.google.com