HRENDEIT

 

CRO Race 2023.


  26.09.2023, 10:25h

 

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race 2023. veliki je  promotor Hrvatske u svijetu stoga su  TZ grada Šibenika i Grad Šibenik od samoga početka 2015. uključeni  u ovaj projekt.

Osmo izdanje utrke CRO Race, koje održava od danas 26. rujna do 1. listopada, ponovno se vozi kroz šest etapa, a ove godine obogaćeno je i uvrštavanjem dvije otočne lokacije. Novalja je tako postala prvi otočni cilj, a osim otoka Paga, biciklisti će voziti i po Krku koji će kao domaćin ugostiti start pete etape. 

Prijavljeno je 126 biciklista, iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. Među zvučnim timovima natječe ih se pet iz kategorije UCI WorldTeams: Bahrain – Victorius, Ineos Grenadiers, Lidl-Trek, Team DSM-Firmenich i Team Jayco Alula. Sudjelovat će i dvojica Hrvata – Fran Miholjević (Bahrain – Victorius) i Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic).

Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.

Za razliku od prošlog izdanja kad je utrka startala na istoku Hrvatske, ovogodišnja prva etapa vozit će se na relaciji Primošten-Sinj, druga će ići od Biograda na Moru do Novalje, treća će spajati Otočac i Opatiju, četvrta Krk i Labin, Crikvenica i Ozalj bit će start odnosno cilj pete etape, a završna šesta etapa tradicionalno će se voziti  od Samobora i završiti u Zagrebu.  

Službena internetska stranica https://crorace.com/

Cro Race 2023. – etape:

  1. Primošten – Sinj (181 km),
  2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km),
  3. Otočac – Opatija (133,5 km),
  4. Krk – Labin (191 km),
  5. Crikvenica – Ozalj (189 km) i
  6. Samobor – Zagreb (157,5 km).

Šibenik je dio 1. etape koja danas starta iz Primoštena , a biciklisti se očekuju u Šibeniku između 13.00 h i 13.17 h , te će proći  trasom; Put Bioca - Stjepana Radića - Poljana - Kralja Zvonimira - Kružni tok kod Stare kave - Srednja magistrala - Vrpoljačka cesta.

Pozivamo Vas da  izađete na ulice i trgove, pozdravite bicikliste i ovo događanje učinite još spektakularnim.