Manifestacije

Zabavne manifestacije

Klapske večeri

Svaki četvrtak u srpnju i kolovozu, u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika, održavaju se Večeri klapske pjesme.  Ove večeri su organizirane kako bi se predstavila i unaprijedila klapska tradicija Šibenika i njegove okolice.  Cijeli događaj odvija se u starom dijelu grada na prekrasnom trgu okruženom starim kućama. Glad publike za ovakvim glazbenim večerima u Šibeniku najbolja je ocjena o potrebi njihova održavanja.

Večeri dalmatinske šansone

Dalmatinska šansona šibenski je festival prepoznatljiv i šire i to po mnogo čemu, a ponajprije po samoj kvaliteti kako u organizacijskom tako i umjetničkom pogledu. Predanim i ozbiljnim radom, birajući najbolje hrvatske izvođače i autore stihova i glazbe, zauzeo je mjesto među vodećim hrvatskim kulturno glazbenim festivalima.
www.sansona-sibenik.com

OFF FESTIVAL BLUES & JAZZ ŠIBENIK

Off Festival Blues & Jazz Šibenik, puni je naziv vrsne glazbene manifestacije koja se u Šibeniku održava od 2007. godine. U središtu šibenske gradske jezgre, u slikovitom ambijentu kamenitog Trga I. G. Kovačića, uz zidine samostana sv. Frane, tri srpanjske večeri , najbolji domaći i svjetski jazz i blues izvođači dolaze u Šibenik.
www.offfestival.net

ŠIBENSKI PLESNI FESTIVALŠibenski plesni festival jedini je festival koji u svom sadržaju nudi plesnu edukaciju za mlade plesače, odmor i cjelovečenji scenski program za sve ljubitelje plesne umjetnosti, građane Šibenika i mnogobrojne goste.

Organizator ovog festivala je Plesna udruga Sjene u suradnji s Gradom Šibenikom i TZ grada Šibenika. Ansambl Kelkope iz Zagreba organizira i vodi jutarnji dio manifestacije, seminar pod nazivom "Kelkope plesno ljeto".

http://www.sjene.hr/
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dance school information: Kelkope dancing summer - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Regius

Regius je regionalni kulturno-glazbeni festival s alternativnim žanrovima, koji se u rujnu održava na gradskom kupalištu Jadrija. Uz odličan koncertni program, posjetitelji mogu uživati i u bogatom dnevnom programu koji obuhvaća brojne kulturno-glazbene radionice i sportske turnire. U sklopu festivala organiziran je i besplatan kamp koji omogućuje siguran smještaj u predivnoj borovoj šumi.
www.regius.com

Salsa Beach Splash Festival

Salsa Beach Splash Festival je najveći plesni spektakl na otvorenom, koji se krajem srpnja održava u hotelskom naselju Solaris, a jedan dio plesnih večeri održava se i staroj gradskoj jezgri u Šibeniku. Festival okuplja više od 1000 zaljubljenika u ples, te više od 200 instruktora iz cijelog svijeta, među kojima su i neki planetarno poznati plesači i koreografi, te svojim posjetiteljima nudi 7 dana vrhunske zabave.
www.salsabeachsplash.com

SUPERTOON

Supertoon je međunarodni festival animiranog filma koji se održava u šibenskoj staroj gradskoj jezgri. Kroz prikazivanje animiranih filmova ( do 30 minuta) domaće i inozemne proizvodnje, te niz natjecanja festival pruža širi pogled na ovaj umjetnički izraz, za odrasle i za djecu. Supertoon kreira prostor za izravnu komunikaciju između autora, producenata, novinara i studenata pružajući priliku za razmjenu iskustva i buduće suradnje.
www.supertoonfestival.com