Manifestacije

Gastro manifestacije

OKUSI MEDITERAN

Šibenik u svibnju postaje okupljalište međunarodnih profesionalaca, kuhara, proizvođača hrane, nutricionista, novinara, pisaca o hrani, gurmana i svih onih koji vole Mediteran . Okusi mediteran međunarodna je manifestacija koja putem znanstvenog skupa i niza drugih događanja promovira mediteransku pehranu. Festival ukazuje na to da mediteranska prehrana nije samo hrana već i način života. Hrvatska, zajedno sa Italijom, Španjolskom, Portugalom, Grčkom, Marokom i Ciprom, uvrštena je na UNESCO-ov reprezentativni popis zemalja čija se mediteranska prehrana priznaje kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva.
www.tastethemediterranean.eu

Adriatic boat show

Adriatic Boat Show, šibenski i međunarodni festival mora i brodova trajno stanuje na poluotoku Mandalina kao centralnom mjestu susreta moreplovaca od 1905.godine kada je upravo ovdje osnovana austrougarska mornarička baza.
Sajam je posebno posvećen charter jahtama sa stalnom posadom, čije je tržište u porastu, te promociji turističke destinacije. Sajam uz uobičajen program s novim i rabljenim plovilima i opremom, predstavnicima osiguranja, banaka i leasing kuća, predstavlja i opću turističku ponudu destinacije od gastronomije, preko prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti i događanja do svih ostalih usluga, kako bi se vlasnicima jahti, agentima, kapetanima, posadama i gostima, kao i potencijalnim investitorima još više približila široka i bogata ponuda Hrvatske.
Radnim karakterom sajma, bogatim kongresnim programom i popratnim događanjima
koji okupljaju i povezuju domaće i inozemne gospodarstvenike, nautičare, investitore i predstavnike medija, Adriatic Boat Show je i sadržajno pozicionirao Šibenik kao novo nautičko središte Jadrana, te ga pretvorio u nezaobilaznu destinaciju.
www.adriaticboatshow.com